2018-05-03

Ung Företagsamhet

Butikskonsult är stolt sponsor till Ung Företagsamhet Örebro län och förra veckan hade vi besök av Astrid Sälg och Jenny Österdahl från Närkeboxen UF (som även består av Sofie Toivanen).

Närkeboxen erbjuder en låda med omsorgsfullt utvalda eko-produkter från regionen som efter beställning levereras till kundernas dörr. Hittills har de sålt ca 200 lådor och flest beställningar kom kring jul då Närkeboxen blev en populär julklapp för företagare. Bland de utvalda produkterna hittar vi bl.a. marmelad från Karintorps förädling AB, skorpor och knäcke från bageriet LOKAL i Kumla och ostar från Gårdsmejeri Ostbiten i Granhammar.

Som vinnare av kategorin ”Årets hållbara företag” i den lokala finalen väntar nu deltagande på SM i Ung Företagsamhet som avgörs 16-17 maj på Stockholmsmässan i Älvsjö. Deras strategi inför SM är att trycka extra mycket på Närkeboxens eko-profil och kanske erbjuda utkörning per cykel så långt det går, berättar Astrid.

Astrid och Jenny, som går sista året på Thoren Business School i Örebro, tycker att det roligaste med att driva företag är nätverkandet samt att få vara med att bygga upp något eget – från idé till färdig produkt.

–Det har varit väldigt lärorikt. Vi har haft mycket stöttning av våra leverantörer och de har fungerat lite som mentorer och hjälpt oss med kontakter o.s.v., säger Astrid.

–Vi är ett kompisgäng som nu lärt känna varandra på ett annat plan – som arbetskamrater. Vi har valt att varumärkesskydda Närkeboxen ifall vi skulle vilja fortsätta med det som en hobby efter vi avvecklat UF-företaget, säger Jenny.

Butikskonsult har hjälpt Närkeboxen med att rita och planera deras monter inför SM samt sponsrat med material. Vi önskar stort lycka till på SM!

Fler nyheter
2020-04-20

Utemöbler

Äntligen vår 🌞 Just nu erbjuder vi robusta, underhållsfria sittgrupper till kampanjpris!