Paco’s Stortorget

Bekväm loungekänsla ska få gästerna att hänga länge

En cool streetmiljö. Men samtidigt bekvämt och familjärt. Den känslan vill Pacos ge på sin nya restaurang på Stortorget i Örebro, en av fem restauranger. Butikskonsult var med från start – och hänger med på resan framåt.

Pacos är en Örebrokedja i grunden, den första restaurangen öppnade på Järntorget 1995. Idén är vällagad texmexmat som hela tiden utvecklas med nya rätter och smaker. Pacos lockar framförallt familjer och är väldigt poppis bland barnen.

Vill växa

Nu vill man ta konceptet vidare och växa med fler restauranger i hela Sverige. Viktigt för att lyckas med nya etableringar är rätt franchisetagare och att konceptet anpassas efter affärsläget – city, bostadsområde eller köpcentrum.

– Tiden är mogen att öppna fler restauranger. När det gäller den nya restaurangen i Örebro har vi rätt person som driver den och ett fantastiskt läge mitt i stan, säger Reza Soufizadeh, vd på Pacos.

Pacos på Stortorget erbjuder ett citykoncept med tequilabaren och en bekväm loungekänsla i fokus. Inredningen är ruff och cool med tegel, graffitti, rep, rost och varma färger.

– Gästerna ska känna värmen och gemenskapen när de kommer in och vilja stanna länge. Tequilanischen ligger i tiden och vi har lyft menyn, bland annat med sharingrätter, säger Kaveh Azizi, franshisetagare som driver Pacos på Stortorget.

”Butikskonsult och Pacos har vuxit tillsammans”

Butikskonsult var med från start när den första Pacos-restaurangen öppnade – och hänger med på den fortsatta resan framåt. I uppdraget ingår allt från att rita till att montera inredning.

– Butikskonsult har skapat den känsla vi var ute efter. Vi är nöjda med resultatet och har fått mycket positiv respons från gästerna. Butikskonsults styrka är att de har en helhetslösning, de erbjuder både projektledning och inredning. Man kan säga att vi har vuxit tillsammans, de lyssnar på oss. Att bygga en restaurang är ett stort projekt och det känns tryggt med Butikskonsult som partner, säger Kaveh.