2019-04-12

Besök av Prevent UF

Med sin bok ”Det du inte hör” kammade Prevent UF hem två förstaplaceringar vid årets UF-mässa i Örebro den 11:e mars – “Årets monter” samt “Årets samhällsentreprenör”. Boken, som har blivit lite av en försäljningssuccé, behandlar de viktiga men ofta stigmatiserade ämnena sexuella övergrepp och trakasserier. Redan sex dagar efter lanseringen nådde de sitt uppsatta mål med 200 sålda böcker. Sedan dess har försäljningen rullat på och de har fått uppmärksamhet i bland annat radio, tv och sociala medier.

Dagens personalmöte avslutades med ett intressant föredrag av Julia Ivarsson, Maja Björklund och Jennie Henriksson från Alléskolan i Hallsberg. Tre unga, skickliga entreprenörer som tillsammans med sin kollega Louise Jylebäck driver UF-företaget Prevent UF. De har under UF-året samlat in anonyma berättelser om sexuella övergrepp och trakasserier som tillsammans med fakta och intervjuer bildar innehållet i boken ”Det du inte hör”.

Som vinnare i kategorierna Årets Samhällsentreprenör och Årets monter på den regionala UF-mässan i Örebro kvalificerade de sig till riksfinalen i Stockholm den 6-7 maj.

Vi på Butikskonsult är oerhört stolta över att ha bidragit på ett hörn till detta viktiga projekt och önskar Julia, Maja, Jennie och Louise stort lycka till på SM!

Klicka för att köpa boken “Det du inte hör”

Butikskonsult är mångårig partner till Ung Företagsamhet

Entreprenörskap är något som ligger Butikskonsult varmt om hjärtat och vi tycker att det är viktigt att ungdomar får möjlighet att utveckla sin kreativitet, företagsamhet och sitt entreprenörskap. Därför har vi under flera års tid engagerat oss i utbildningsorganisationen Ung Företagsamhet. De bedriver en unik verksamhet som bland annat erbjuder gymnasielever möjligheten att under sista läsåret starta, driva och avveckla ett eget företag byggt på en egen affärsidé och med riktiga pengar.

Ung Företagsamhet är en viktig del i uppbyggnaden av Sveriges framtid som tillsammans med sina partners formar morgondagens unga entreprenörer!

Visste du förresten att forskning visar att UF-företagare…

  • Startar fler företag och anställer fler än genomsnittsföretagaren.
  • Har högre omsättning samt längre livslängd i sina framtida företag.
  • Har högre medelinkomst, blir oftare chefer och har generellt en högre etablering på arbetsmarknaden än övriga.
  • Utvecklar förmågan att samarbeta, kommunicera och planera.
  • Känner ett större ansvarstagande och utvecklar därigenom ett bättre självförtroende.

Klicka för att läsa mer om Ung Företagsamhet

 

Fler nyheter


2019-04-12

Besök av Prevent UF

Dagens personalmöte avslutades med ett intressant föredrag av UF-företaget Prevent UF. De har samlat in anonyma berättelser om sexuella övergrepp och trakasserier som tillsammans med fakta och intervjuer bildar innehållet i boken ”Det du inte hör”.